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ballot (see APPENDIX 7). A vote shall be taken to destroy the ballets after each election. 

 

B) Quorum 

 

1. The voting members present at any General Meeting shall constitute a quorum when 

five (5) or more voting members are present, with a minimum of two (2) Executive 

members for a total of seven (5) voting members. 

 

2.  Quorum at an Executive Meeting shall be a minimum of three (3) Executive members. 

 
SECTION 10 – ELECTION OF EXECUTIVE MEMBERS 

 

1. The Executive will manage the PAC’s business between General Meetings. 

 

2.  The Executive members and the School Planning Council (SPC)/ District Parental Advisory 

Council (DPAC) shall be elected from the voting members at the AGM. 

 

3.  Any voting member of the PAC is eligible to serve on the Executive 

 

4.  If an Executive member resigns or otherwise ceases to hold office, or a vacancy occurs on the 

Executive for any other reason, thirty (30) days notice shall be made to the General membership 

so that all eligible members have an opportunity to fill the vacancy. 

 

5. No General member and no Executive member, shall be remunerated for serving on the PAC, 

but may be reimbursed for all expenses reasonably and necessarily incurred by him/her while 

engaged in the business of the PAC upon approval. 

 

SECTION 11 – TERM OF OFFICE 

 

1. The term of office shall be September 1 through August 31. The current Executive members are 

encouraged to support and have the newly elected members (Executive Elect) follow alongside 

them during the transitional period, for the purposes of educating them in their new executive 

positions and in setting up the required documentation at the PAC’s financial institution. 

 

2. No member of the Executive may hold the same position for more than three (3) consecutive 

terms. If the said position remains vacant by October, the incumbent may be asked if they wish 

to serve a fourth term. 

 

3. The Executive may only plan/budget within their pertaining term of office (September 1 to 

August 31). No Executive may plan/budget for any proceeding school years. 
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